SUPER!


U heeft gemerkt, ik ben iemand met een uitgesproken mening. Vaak heb ik situaties meegemaakt die, wat mij betreft, niet voor herhaling vatbaar zijn. Daarom heb ik deze pagina aangemaakt om ook eens opmerkelijk goede situaties te benadrukken. Want die zijn er zeker ook wel geweest!

Alles klopt!

Ik mocht ooit eens een invaldienst verzorgen in Elst, een dorpje vlakbij Nijmegen.

 

Toen ik daar de woning binnenstapte voelde ik meteen dat het hier helemaal klopte.
Ik was nooit eerder hier geweest, ik wist ook niets omtrent deze organisatie, noch doelgroep. Totaal onbevooroordeeld dus.

Binnen bleek alles meer dan uitstekend georganiseerd. In een groep van 12 jongeren (12-18) meen ik had men een huiskamer in 3 gedeelten, elk met tv en surround-systeem. Een gedeelte had zelfs een beamer.

Daar stond ik van te kijken, dat kom je namelijk nooit tegen. Ik dacht dat het daar splinternieuw was. Het leek wel een decor van GTST. Maar nee, het was al 13 jaar oud.
Reden van dit succes? Daar heb ik natuurlijk naar gevraagd, het antwoord was:

 

- Gemengd jong/oud en man/vrouw team met open mind
- open staan voor nieuwe zienswijzen
- bereidheid tot experimenteren 
- bereidheid terugkoppeling te geven en ontvangen.

 

 

Sleutelklaar

Een organisatie in Noord-Brabant. Ook jongeren, zelfde leeftijd. Men begeleidt hier de jongeren naar zelfstandigheid. Ook hier ziet alles er pico-bello uit.
Toen ik hier voor het eerst kwam, lag er een uitdraai klaar met checklist en uitleg. Ik kon meteen beginnen met deze duidelijke overdracht en alles was goed te vinden. Op een moment moest ik geld verstrekken, ook dit was keurig georganiseerd middels een bakje met kleine vakjes. In één oogopslag zie je wat te doen voor wie.
Ik hoor van de medewerkers daar dat mensen altijd heel graag daar invaldiensten verrichten.
Ik ook, overigens en gelukkig wordt ik regelmatig teruggevraagd.

Ook hier werkt een gemengd team zoals hierboven beschreven.
Als je de mensen een nette omgeving geeft zullen ze er ook beter mee omgaan. 

Een compleet team of structureel ziekteverzuim?

Organisatie met meerdere locaties. Het gaat hier om 4 huizen, doelgroep en hulpverlening zijn hetzelfde. Slechts 1 van die vier huizen ziet er pico-bello uit en draait stabiel. Er verblijven ongeveer 8 jongeren. Opnieuw 13-18 jaar.

Er is zeer weinig ziekteverzuim, weinig escalatie. Dit in tegenstelling tot de andere 3 huizen. Ik heb zelfs gezien dat jongeren min of meer de baas zijn wegens een soort handelings-verlegenheid van begeleiding. (Let wel, dit is mijn interpretatie van de situatie!)

 

Blijft overeind staan dat in dit ene huis niets gesloopt wordt en in de andere drie wél.

En…in de andere drie huizen was ook sprake van veel ziekteverzuim waaronder gevallen van burn-out!

 

Overigens is bij dit voorbeeld ook sprake van een gastvrouw in elk huis, dit vind ik een geweldige toevoeging. Een soort haarlemmer olie die nooit wegbezuinigd zou mogen worden!

Eerlijkheid en vertrouwen

Hulde voor het team in dit voorbeeld.

Een meisje krijgt bepaalde medicatie. Dit is voorgeschreven door de verantwoordelijke van de medische dienst. Op een dag beslist deze verantwoordelijke om de medicatie te verlagen. Aan groepsleiding wordt gevraagd dit maar niet te melden aan cliënte.

De groepsleiding hanteert de visie dat men eerlijk is naar de cliënten. Als zij dus ineens geheimen gaan hebben, dan is er geen basis meer voor vertrouwen. Zij hebben dus geantwoord dat zij het dus juist wél zouden doorgeven aan cliënte.

foto: Mijn dochter's eerste sneeuwpop, zelf gemaakt.