Media

 

Bron: Nu.nl

Brit overlijdt na twaalf uur gamen
1 augustus 2011 


Een 20-jarige man uit Groot-Brittannië is dit weekend overleden nadat hij twaalf uur achter elkaar op zijn Xbox had gespeeld.
Britse media schrijven dat de man uiteindelijk overleden is aan een longembolie omdat hij te lang in dezelfde houding heeft gezeten. De aandoening komt soms ook voor bij mensen die erg lang in een vliegtuig zitten. Omdat de Brit regelmatig twaalf uur achter elkaar aan het gamen was, verergerde zijn aandoening en werd het uiteindelijk zijn dood. Zijn ouders hebben laten weten meer bekendheid te willen geven aan de risico’s van het spelen van computerspellen.

Ongezond

Een Britse expert op het gebied van aandoeningen vergelijkbaar met een longembolie stelt dat het lang achter elkaar gamen erg ongezond is.

In 2007 overleed een Chinese man nadat hij drie dagen non-stop online aan het gamen was. Uit Azië komen regelmatig berichten van jongeren die instorten nadat ze te lang gegamed hebben.

Reactie Microsoft

Microsoft, het bedrijf achter de Xbox, laat in een reactie op het Britse incident weten dat het gamers adviseert regelmatig pauze te nemen en te bewegen.

Bron: Nu.nl 

Gamende Amerikaanse liet dochter verhongeren
3 juni 2011

De 28-jarige Amerikaanse Rebecca Colleen Christie is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor de dood van haar dochtertje. De 3-jarige Brandi stierf aan ondervoeding en vochttekort terwijl haar moeder chatte en World of Warcraft speelde.

Brandi kwam in het laatste jaar van haar leven nog geen kilo aan.

Het meisje woog 10,4 kilogram toen haar moeder op 26 januari 2006 de politie belde omdat haar dochter het bewustzijn had verloren. Christie is veroordeeld voor doodslag en verwaarlozing.

 

De ex-echtgenoot van Christie heeft schuld bekend aan verwaarlozing en zal op 15 juni berecht worden.

Foto: onbekend
Miljoenen voor aanpak taalachterstand peuters

Laatste update:  12 maart 2012 06:59 info


DEN HAAG - Het taalniveau van peuterleidsters moet omhoog, zodat taalachterstanden bij kinderen al op jonge leeftijd worden aangepakt.

Het kabinet maakt de komende jaren tientallen miljoenen euro's vrij om de kwaliteit van het personeel van de zogeheten voor- en vroegschoolse educatie te verbeteren.

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) heeft met de 37 grootste gemeenten afspraken gemaakt die ertoe moeten leiden dat minder kinderen met een taalachterstand aan de basisschool beginnen.

Die afspraken worden maandag ondertekend. Met het geld moeten onder meer afgestudeerde hbo'ers worden aangenomen als begeleider.

In 2012 trekt het kabinet 70 miljoen euro uit om voorscholen, zomerscholen en schakelklassen te verbeteren. Dat bedrag loopt vanaf 2013 op tot 95 miljoen euro per jaar.
 
Bron: nu.nl